Skrive- og tegnekonkurrence om duftstoffer og sundhed

Skrive- og tegnekonkurrence for børn og unge 2015

Skrivekonkurrencen 2014 var en stor succes. (Se link til vinderteksterne nederst på siden).

Derfor har vi igen i 2015 en konkurrence for alle børn og unge mellem 9 og 16 år. Denne gang en skrive- og tegnekonkurrence.

Skriv eller tegn om duftstoffer og sundhed, og deltag i konkurrencen om flotte præmier.

Du kan deltage i skrivekonkurrencen, hvis du er mellem 9 og 16 år, eller hvis du går i 3. - 9. klasse.

Du kan indsende dit bidrag helt på egen hånd. Eller du kan indsende det sammen med din klasse i forbindelse med et projekt om duftstoffer og sundhed.

Tre opgaver at vælge imellem

I skrivekonkurrencen 2014 var det anmeldelser, læserbreve og debatindlæg, man skulle skrive. I skrive- og tegnekonkurrencen 2015 vil vi gerne slippe fantasien og humoren løs. Derfor får du denne gang følgende tre opgaver at vælge imellem:

1) Skriv et eventyr, der på en eller anden måde handler om dufte, kemikalier og sundhed. Det kan være et 'folkeeventyr' med konger og dronninger, prinser, prinsesser og trolde, eller det kan være et 'kunsteventyr', hvor hovedpersonerne kan være alle slags mennesker, dyr eller ting. Tænk på H.C. Andersen, der kunne digte eventyr om hvad som helst. Dit eventyr kan være kort eller langt. (200-400 ord).

2) Skriv et digt, der handler om duftstoffer, kemikalier og sundhed. Du bestemmer selv, om det skal være et 'haiku'-digt på kun 17 stavelser, et eller flere rimede vers, måske en sangtekst, eventuelt til en kendt melodi, en raptekst eller... (Maks. 100 ord).

3) Tegn en vittighedstegning eller en tegneseriestribe, der handler om duftstoffer, kemikalier og sundhed. Tegn og skriv med en tydelig streg. Indholdet kan være tankevækkende eller totalt fjollet. Det bestemmer du. (Maks. A4-format).

HUSK at give din tekst eller din tegneseriestribe en god titel.

Sådan indsender du dit bidrag

Du kan indsende dit bidrag på to måder. Du kan sende det som en vedhæftet fil med en e-mail til info@dropduftene.dk. Skriv "Konkurrence 2015" i emnefeltet. Eller du kan sende det med posten til Mette Toft, Naglersvej 1, 3000 Helsingør.

HUSK at oplyse dit fulde navn, fuldstændig adresse og din alder. Skriv det meget gerne direkte på dit bidrag (ikke i mailen).

Hvis du indsender pr. post og gerne vil have en bekræftelse på modtagelsen, skal du også opgive en e-mail-adresse, for vi kan desværre ikke sende bekræftelser ud med papirbrev.

Hvis I indsender konkurrencebidrag klassevis, så husk at skrive tydeligt navn ved hvert enkelt bidrag og at oplyse klassetrin, skole og skolens fuldstændige adresse. 

Sidste frist for indsendelse af dit bidrag er den 31. marts 2015.

HUSK selv at gemme en kopi af din tekst eller tegning. Det indsendte vil ikke blive returneret.

Vinderne vil få tilsendt deres præmier i løbet af maj måned 2015.

Mange vinderchancer

3 førstepræmier: et SUPERGAVEKORT til en værdi af 300 kr.

3 andenpræmier: et SUPERGAVEKORT til en værdi af 250 kr.

3 tredjepræmier: et SUPERGAVEKORT til en værdi af 200 kr.

Supergavekortet kan på www.gavekortet.dk ombyttes til lige præcis det gavekort, du helst vil have. Skal det være til bøger, musik, film, legetøj, tøj eller...?

Der er frit valg på alle hylder!

Vindernes navne og de vindende bidrag offentliggøres her på dropduftene.dk.

Vi glæder os til at se dit bidrag.

Rigtig god skrive- og tegnelyst!

Fortæl gerne andre om konkurrencen. Send dem et link til denne side, eller sæt et opslag op på din skole. Opslaget om konkurrencen kan du hente og printe ud her:

Hent opslag om skrive- og tegnekonkurrence for børn og unge 2015 her.

Læs vinderteksterne i skrivekonkurrencen for børn og unge 2014 her.

Se også:

Inspiration og opgaver til et skoleprojekt om duftstoffer og sundhed